Ziarul electronic al arădenilor

Tânăr cercetat pentru cruzimi faţă de animale

Un tânăr de 19 de ani din judeţul Arad este cercetat penal pentru cruzimi faţă de animale, după ce a fost identificat de către poliţişti într-un filmuleţ postat pe internet în care îşi pune pitbull-ul să atace alt câine care era ţinut legat, la scenele violente participând mai multe persoane, fără însă să intervină.

Filmuleţul a fost redistribuit de zeci de mii de ori într-o singură zi pe Facebook de către persoane revoltate de această cruzime.

Un utilizator al reţelei Facebook a postat, duminică după-amiază, imagini video cu un câine din rasa pitbull încurajat de stăpân să atace un alt câine care era ţinut legat în lanţ, pentru a nu se putea apăra. Cel care a postat imaginile, despre care a spus că le-a primit, a făcut apel la identificarea proprietarului câinelui, pentru a fi reclamat la Poliţie.

La scenă participă mai mulţi tineri care se amuză, iar după un timp îl eliberează din lanţ pe câinele atacat, însă acesta este muşcat în continuare de pitbull. În cele din urmă, tinerii intervin şi îi separă pe cei doi câini.

În urma imaginilor postate, zeci de mii de persoane au redistribuit postarea, cerând autorităţilor să-l identifice pe proprietarul câinelui agresiv.

Poliţiştii au reuşit să-l identifice după câteva ore, fiind vorba despre un tânăr de 19 ani, Ionel Stepan, din localitatea arădeană Buteni, care luni dimineaţă a fost dus la audieri.

„În urma apariţiei imaginilor, colegii de la Postul de Poliţie din Buteni s-au sesizat din oficiu şi l-au identificat pe autor, care este cercetat penal pentru cruzimi faţă de animale. Dosarul a fost înaintat deja procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu.

Anchetatorii spun că au mai identificat încă două persoane care au asistat la scenele violente, fiind vorba de doi minori, iar ”cercetările vor fi extinse pentru identificarea tuturor celor care au participat la comiterea faptei”.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.