Ziarul electronic al arădenilor

Tablou cu Mădălina Manole din boabe de muştar şi seminţe (GALERIE FOTO)

Daniela Kovats, o arădeancă pasionată de realizarea unor tablouri din diverse seminţe, a dorit să-i aducă un ultim omagiu Mădălinei Manole şi i-a făcut un portret din boabe de muştar şi alte seminţe.


Daniela Kovats a început să facă tabloul în urmă cu două săptămâni şi a declarat că a lucrat foarte mult la păr şi la trăsăturile feţei artistei. “Am lucrat câteva zile la desenarea tiparului pentru acest tablou. Am vrut să surprind foarte bine trăsăturile ei fine. Mi-a plăcut Mădălina Manole ca artist şi m-a impresionat foarte mult moartea ei. De aceea am decis să fac acest tablou”, a spus Daniela Kovats.

Pentru acest tablou, Daniela Kovats a folosit boabe de muştar pentru faţă, seminţe de in pentru păr şi buze, şi mei pentru trăsăturile feţei. În tot tabloul au intrat zeci de mii de boabe şi seminţe pe care arădeanca le-a montat, una câte una.

„Montajul se face bob cu bob. Se lipesc bobiţele cu un adeziv transparent, după care se lăcuiesc cu lac pentru lemn. Lacul este bun atât pentru luciu cât şi pentru protecţia tabloului. Astfel, pictura devine ermetică, nu există riscul să se piardă vreun bob şi poate să fie curăţată mai uşor“, a susţinut Daniela Kovats.

Daniela Kovats are deja o întreagă galerie cu artişti “pictaţi” din seminţe şi boabe de muştar. Printre cei care au devenit subiect de tablou se numără Elton John, Elvis Presley, Madonna, Michael Jacson.

(Paula Bulzan)

AICI IMAGINI CU ALTE TABLOURI ALE DANIELEI KOVATS

CITITI SI:

Daniela Kovats face portrete de staruri din boabe de muştar

UPDATE: Mădălina Manole a murit în ziua în care împlinea 43 de ani

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.