Ziarul electronic al arădenilor

Sute de somații adresate proprietarilor autovehiculelor abandonate în Arad

Direcția Generală Poliția Locală Arad continuă, în toate cartierele, acțiunile de identificare și îndepărtare a autovehiculelor fără stăpân/abandonate pe domeniul public al municipiului.

În ultima jumătate de an s-au întocmit 511 somații adresate proprietarilor autovehiculelor (dintre care 91 înmatriculate în alte județe), solicitând ridicarea acestora de pe domeniul public.

Până în present, 220 de proprietari sau deținători legali au răspuns pozitiv notificărilor urmate de somații, intrând în legalitate.

Pentru restul, vor fi aplicate prevederile Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân  sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului, respectiv se va demara procedura legală de trecere in patrimoniu unității administrativ teritoriale. Ca și în anii anteriori, majoritatea celor aproape 300 de deținători aflați în această situație vor soluționa problema abia în momentul în care vor primi ultima somație, prin care li se comunică faptul că se intră în ultima etapă a procedurii, respectiv emiterea dispoziției Primarului Municipiului Arad de ridicare și trecere în patrimoniul UAT.

Situația mașinilor abandonate/fără stăpîn este consemnată și pe site-ul DGPL Arad, secțiunea hărți.

Accesând link-ul https://www.politialocalaarad.ro/harti/,  cetățenii interesați pot vizualiza imagini ale vehiculelor pentru care s-au emis somații, harta electronică în cauză urmând a fiind actualizată periodic, pe baza informațiilor transmise de către echipajele operative din teren și de public.

Arădenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numărul de tel 0257-939, dacă au cunoștință de autovehicule abandonate în diferite locații din municipiu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.