Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Mii de oameni și-au căutat clătita preferată la Moneasa

Sute de oameni din mai multe judeţe au fost prezenţi în staţiunea arădeană Moneasa, unde, sâmbătă, a început cea de-a XVII-a ediţie a Paradei Clătitelor.

Anul acesta, Parada Clătitelor se desfăşoară sub sloganul „Caută-ți clătita preferată la Moneasa”.

Chiar dacă deschiderea oficială a festivalului a fost programată pentru sâmbătă, la ora 19.00, standurile unde s-au preparat clătite, dar și multe alte preparate culinare au fost montate încă de vineri seara. Astfel, turiștii au putut să deguste diverse sortimente de clătite, înainte de deschiderea oficială a paradei.

Turiștii au putut să consume, și în acest an, clătite umplute cu piure de castane, cu dulceaţă de trandafiri, de smochine, de kiwi, de lămâie şi cireşe amare.

De asemenea, cei prezenti la Moneasa au putut găsi şi clătite cu fructe de pădure, zmeură, afine, coacăze, dude, dar şi cu umpluturi mixte: banane cu ciocolată, nuci cu miere de albine, alune cu cremă de ciocolată.

Printre atracțiile din acest an ale festivalului s-au aflat clătitele cu cremă de biscuiți Oreo, clăditele Albă ca Zăpada, clătitele Rafaello cu cocos, clătitele cu dulceață de salcâm, dar și alte sortimente.

Turiştii prezenţi la Moneasa au mai putut consuma şi mici, grătare, cârnaţi la grătar, virşli, sarmale, gulașuri, porumb fiert, dar şi dulciuri diverse (baton, halviţă, nugat, îngheţată), toate putând fi găsite comercianţii ambulanţi.

La Teatrul de Vară din Moneasa sunt programate, în cele două zile ale festivalului, spectacole de muzică uşoară şi populară.

Sâmbătă, 29 iulie, Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, organizează, începând cu ora 16.00, la Teatrul de Vară din Moneasa, un concert, pe scenă fiind prezenți DJ N’Alin, Dj Ninho şi Moonlight Breakfast. Maestru de ceremonii va fi actorul Bogdan Bob Rădulescu.

Duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 13.00, tot la Teatrul de Vară, va avea loc un spectacol de muzică populară, organizat de Primăria Moneasa. În faţa publicului vor evolua ansambul Cununiţa, Mile Povan, Ioana şi Dragoş Pricop, Petrică şi Ramona Viţa, Fraţii Petreuş, formaţia Today şi Raoul.

Transport cu autobuzul, la Moneasa

Persoanele care doresc să participe la eveniment, dar nu au maşină, pot opta pentru cursele speciale de autobuz (plecare din faţa Gării Arad, la orele 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, atât în 29, cât şi în 30 iulie).

Preţul unui bilet este 30 de lei pe ruta Arad – Moneasa, cu reducere 50% pentru pensionari şi 100% pentru persoanele cu handicap. Fiecare pasager va trebui să îşi programeze ora de întoarcere la plecarea din Arad.

Organizatorii Paradei Clătitelor sunt Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, și Primăria Moneasa.

UPDATE

În cursul zilei de duminică, mii de oameni au fost prezenți la Parada Clătitelor, organizată în Stațiunea Moneasa. Printre cei care au ajuns la Moneasa au fost oameni din județul Arad, dar și din alte județe și din străinătate.

La fel că și sâmbătă, două partide, PSD și PMP, au preparat și servit turiștilor, gratuit, clătite cu diverse umpluturi, deși organizatorii au decis ca din acest an partidele politice să nu mai participe cu standuri la Parada Clătitelor.

text&foto: actualitati-arad.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.