Ziarul electronic al arădenilor

Sute de muncitori din Suceava și Botoșani, aduși la Arad

oameni-300x197Sute de oameni din județele Suceava și Botoșani vor ajunge în luna martie la Arad, urmând să muncească în fabrici aflate în zonele industriale din Arad.

Primarul Gheorghe Falcă a spus că Aradul are nevoie de forță de muncă, astfel că sunt aduși oameni din alte județe.

„În 2004, Aradul avea 32.000 de locuri de muncă şi un şomaj mare. Astăzi, avem 78.000 de locuri de muncă şi avem nevoie de forţă de muncă. Anul 2015 au venit oameni aici să le dăm o şansă. Oamenii din Gorj spun că aici e raiul, pentru că ei ştiu ce a făcut stânga (PSD – n.r.) cu ei în Gorj. Cei din Teleorman spun că le-am dat din nou dreptul la viaţă. Pentru că stânga i-a chinuit şi i-a făcut dependenţi de stat. În martie sunt aşteptaţi încă 500 de muncitori din Suceava şi Botoşani, care vor veni la muncă în Arad. Pentru că oraşul acesta a înţeles ce înseamnă dezvoltare economică, ce înseamnă valori“, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

La sfârșitul anului trecut, primarul Falcă spunea că populația Aradului a crescut ca urmare a muncitorilor aduși din alte județe pentru a lucra în fabricile din zonele industrial. Potrivit lui Falcă, peste 1.500 de oameni din Gorj, Teleorman şi Vaslui s-au angajat la fabrici din Arad.

Mai multe companii care activează în zonele industriale din Arad au apelat la forță de muncă din alte județe, pentru a asigura necesarul de personal.

Un reprezentant al unei companii a spus că persoanele aduse din alte județe au cazarea asigurată gratuit, timp de trei luni, transportul gratuit până în judeţele de domiciliu, iar salariul oferit de către angajator este de peste 1.000 de lei brut, la care se adaugă tichete de masă.

CITITI SI: Populația Aradului a crescut cu olteni și moldoveni

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.