Ziarul electronic al arădenilor

Sute de blocuri din Arad, pregătite pentru reabilitare termică

reabilitare termica I 004Primăria Arad va avea o întâlnire cu asociațiile de proprietari din municipiu, în vederea implementării proiectelor pentru reabilitarea termică a blocurilor, cu fonduri europene.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, marți, că, în anul 2016, Aradul va avea 391 de blocuri pregătite pentru reabilitarea termică.

„Primăria, împreună cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, a pregătit o întâlnire cu administratorii de bloc în vederea implementării proiectelor privind reabilitare termică a blocurilor, cu fonduri europene. Prima dată ne vom înâlni cu reprezentanţii celor 91 de blocuri care au studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice întocmite, care vor fi depuse pentru accesarea de fonduri europene“, a spus Gheorghe Falcă.

În următoarele două săptămâni, Primăria va avea întâlnire cu alţi 160 de administratori de bloc, pentru a pregăti şi corecta noua documentaţie care va permite proiectarea iniţială pentru izolarea termică a blocurilor.

„Peste 5 săptămâni, vrem să avem întâlnire cu toţi administratorii de bloc, să-i convingem să-şi realizeze dosarele de susţinere a proiectului de izolare termică a blocurilor, astfel încât, peste trei luni, să intrăm în cea de-a doua procedură de licitaţie pe proiectare a 140 de blocuri. Astfel, în anul 2016, Aradul va avea 391 de blocuri pregătite pentru reabilitarea termică. În termen de 3 ani estimăm să se finalizeze acest proiect“, a mai menționat Falcă.

Primarul a mai spus că, din totalul de 391 de blocuri care vor fi cuprinse în programul de reabilitare termică, cu fonduri europene, 160 se află pe arterele principale ale oraşului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.