Ziarul electronic al arădenilor

Suspiciuni la concursul pentru șefia DSP Arad

ioan cristinaSenatorul Ioan Cristina a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii Publice, Nicolae Bănicioiu, în legătură cu concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad.

Senatorul arădean doreşte să ştie „ce măsuri va lua Ministerul pentru a asigura corectitudinea concursului care urmează să aibă loc în data de 1 aprilie“.

„Ce măsuri veți întreprinde pentru organizarea transparentă a concursului din 1 aprilie 2015 pentru ocuparea postului de director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad?”, l-a întrebat senatorul Ioan Cristina pe ministrul Bănicioiu, după ce, în prealabil, în interpelare, a făcut o trecerea în revistă a situaţiei de la DSP Arad.

De asemenea, Ioan Cristina doreşte să ştie cum monitorizează Ministerul acțiunile de politizare a funcțiilor de conducere din unitățile de sănătate publică și l-a întrebat pe ministrul Nicolae Bănicioiu: „Care este reacția Ministerului pe care îl conduceți față de astfel de acțiuni?”.

În prezent, interimatul la șefia DSP Arad este asigurat, din martie 2013, de Laura Nicolescu.

Ministerul Sănătăţii a anunțat că va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de director al DSP Arad, iar candidaţii interesaţi au la dispoziţie 20 de zile pentru depunerea dosarelor de înscriere.

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul director al DSP Arad se numără: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe economice, ştiinţe juridice sau ramura de ştiinţe medicină; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 3 ani.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul Corinei Laura Nicolescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.

CITITI SI: Șeful DSP Arad, în stare de incompatibilitate

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.