Ziarul electronic al arădenilor

„Sunetul fanfarelor la Arad“, ediția 2019. Participă fanfare din Arad, Timișoara și Ungaria

„Sunetul fanfarelor“  – un eveniment ajuns la a treia ediție, și care are ca scop promovarea muzicii de fanfară, a fost programat să se desfășoare, vineri, 6 septembrie 2019, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare.

Evenimentul dorește să reînvie o tradiție care, în timp, s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș.

La a treia ediție a evenimentului „Sunetul fanfarelor“ vor participa Formația de Fanfară și Concert „Körösparti Vasutas” din Békéscsaba (Ungaria), Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, Fanfara bisericilor pendicostale din Moroda-Iermata, Fanfara „Pro Amiciția“ din Timișoara.

Evenimentul va începe la ora 19.00, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, unde fiecare fanfară va prezenta un recital între 15 – 30 de minute, care va cuprinde atât marșuri de fanfară, cât și partituri clasice, muzică din filme, muzică ușoară.

Evenimentul „Sunetul fanfarelor – Arad 2019“ este organizat de Asociația „Qult-Ar“, cu finanțare de la Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Evenimentul face parte din proiectul „Ziua fanfarelor la Arad“ și a fost accesat în cadrul Programului Proiecte Culturale, sesiunea I, 2019, și are ca scop principal evidenţierea fanfarelor din Arad și din orașele înfrățite din Ungaria, dar și promovarea în rândul generaţiilor tinere a unui act cultural apreciat de zeci de ani: concertul de muzică de fanfară.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.