Ziarul electronic al arădenilor

Suma pe care o cheltuie româncele pentru practicarea sporturilor în vogă

FitnessTrendul de adopţie al practicării sporturilor este mai accelerat la segmentul feminin. Astfel, 32% dintre femeile intervievate susţin că fac mai mult sport decât în urmă cu un an (faţă de 30% în cazul bărbaţilor), scrie One.ro.

Cumpărături şi cheltuieli asociate sportului

O femeie cheltuie, în medie, aproape 700 lei pe an pentru practicarea sportului. Sumele diferă în funcţie de rolul pe care sportul îl joacă în viaţa fiecăreia. În raport cu bărbaţii, femeile au cheltuieli mai echilibrate între produse sportive şi servicii legate de sport.

Cele mai practicate sporturi

Conform One.ro, cele mai practicate sporturi de către femei sunt alergarea/jogging-ul (61%) şi fitness/aerobic (47%). Rate înalte de practicare se găsesc la mersul pe bicicletă, înot sau activităţi asociate gimnasticii. Fitness-ul, aerobic-ul sau gimnastica se practică mai frecvent decât alte sporturi, fiind mai bine ancorate în programele săptămânale. 36% dintre femei practică sport sub îndrumarea unui antrenor sau instructor (faţă de 20% în cazul bărbaţilor).

Atitudinea faţă de sport şi multiplele beneficii ale mişcării

92% dintre femei percep o legătură directă între sport şi starea de sănătate a populaţiei. Deşi legătura sportului cu sănătatea este foarte puternică şi în cazul femeilor şi al bărbaţilor, la segmentul feminin se observă o importanţă relativ mai mare acordată beneficiilor legate de corp (slăbit, modelarea unui corp atletic), socializare sau caracterul revigorant. Peste 91% dintre femei susţin că sportul le ajută să scape de stress (faţă de 82% în cazul bărbaţilor), relatează One.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.