Ziarul electronic al arădenilor

Suite de balet de Ceaikovski la Filarmonica de Stat Arad

Conform tradiției, Filarmonica cuprinde în fiecare an în programele simfonice ale lunilor de iarna, suitele de balet ale lui Piotr Ilici Ceaikovski. În seara de 22 februarie 2018, de la ora 19.00, paginile inspirate de scrierile pentru copii „Frumoasa din pădurea adormită“, „Spărgătorul de nuci“ și „Lacul lebedelor“, vor putea fi audiate într-o versiune remarcabilă, pregătită de unul dintre cei mai avizați maeștri de orchestră ai spațiului românesc, Victor Gheorghe Dumănescu.

Dacă „Frumoasa din pădurea adormită“ și „Spărgătorul de nuci“ sunt vizate în versiunile universal consacrate, acoperind prin dimensiunile lor o primă parte de program, „Lacul lebedelor“ este reluat în versiunea rusească de concert, mult amplificată, care adaugă la tablourile coregrafice tradiționale numere la fel de spectaculoase, deprinse de pe întregul parcurs al spectacolului.

Seara simfonică se înscrie în seria programelor dedicate împlinirii a 125 de ani de la dispariția lui Piotr Ilici Ceaikovski (1840 -1893).

Program:

„Frumoasa din pădurea adormită“ – Suita op.66a

„Spărgătorul de nuci“ – Suita op.71a

„Lacul lebedelor“ –  Suita op. 20

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.