Ziarul electronic al arădenilor

„Studii si comunicari. In Honorem Elena Rodica Colta la 65 de ani” se lansează la Muzeul de Artă

Complexul Muzeal Arad va găzdui, miercuri, 21 februarie 2018, la orele 12.00,  evenimentul de lansare a cărții „Studii si comunicari. In Honorem Elena Rodica Colta la 65 de ani”.

Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă Arad/ Sala „Ovidiu Maitec” (Str. Gh. Popa de Teiuș, 2-4, etaj 2).

„Gândurile despre parcursul și popasurile făcute de Elena Rodica Colta până la vârsta de 65 de ani au prins contur odată cu dorința de a decripta mai atent universul preocupărilor ei. Clădit cu multă trudă și perseverență, puternic ancorat în sistemul valorilor fundamentale, îți creează sentimentul stabilității și perenității. Profundele lui conotații, care fac apel la formele pure ale existenței umanității, ne transpun în lumea satelor și civilizațiilor de odinioară. Spectacolul regizat cu măiestrie stârnește curiozitatea oricărui neinițiat. Propriul univers și l-a creat progresiv, respectând cu sfințenie principiile profesionalismului cultural.

A îmbrățișat, fără rezerve, îndemnul lui Friederich von Schiller: «Trăiește cu epoca ta, dar nu fi creația ei; muncește pentru contemporanii tăi, dar fii pentru ei ceea ce ei au nevoie și nu ceea ce ei laudă»” – Dr. Felicia-Aneta Oarcea, editorul volumului, muzeograf la Complexul Muzeal Arad.

Proiect editorial realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.