Ziarul electronic al arădenilor

Studenții Facultății de Design din Arad, în echipa de creație a spectacolului „Cutia mecanică 7.0“

„Cutia mecanică 7.0” – spectacolul menit să marcheze aniversarea a 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete din Arad înseamnă și un alt demers artistic interesant și provocator.

Este vorba despre o colaborare între Trupa Marionete și Facultatea de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și UAV Arad.

Așa se face că, parte a echipei de creație a noii producții teatrale sunt și zece studenți din anul I și II, din cadrul secțiilor Design Ambiental, Design și Modă – Design Vestimentar.

„Facultatea de Design nu este la prima colaborare cu teatrul arădean. Studenții noștri au mai fost parte a unor proiecte și în anii trecuți, în cadrul Festivalului de Teatru Clasic și a Festivalului de Teatru Nou. Este pentru prima oară însă, când ei se implică direct în crearea unui spectacol, simt… la cald ce înseamnă un asemenea demers și pătrund într-o altă zonă de abordare a actului artistic. Orele de practică eferente acestui semestru au însemnat astfel, ore petrecute și… muncite în atelierele teatrului.” – spune Laurian Popa, lector universitar și coordonator al studenților

„Cei zece tineri care ne sunt alături în crearea acestui spectacol au pus în practică, într-un context foarte nou pentru ei, ceea ce au învățat la orele de curs. Ne-au ajutat la crearea costumelor, la construcția efectivă a decorului, la pictură și butaforie, dar și la tot ce înseamnă lumini și parte electronică. Au fost foarte implicați și… fresh în tot ceea ce au făcut.” – spune actorul Sorin Dorobanțu

Vă reamintim că premiera spectacolului „Cutia mecanica 7.0” are loc duminică, 9 mai, începând cu ora 11.00, în sala Trupei Marionete.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.