Ziarul electronic al arădenilor

Studenţi suspectaţi că racolau combatanţi pentru Statul Islamic

fotoDoi studenţi tunisieni au fost declaraţi indezirabili de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, după ce SRI a stabilit că aceştia încearcă să racoleze, în România, combatanţi pentru gruparea islamistă Stat Islamic, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) au solicitat magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, la propunerea SRI, să declare indezirabili pe teritoriul ţării noastre doi cetăţeni tunisieni, Elias Jabeur şi Wassim Gharsellaoui, pentru o perioadă de zece ani, pe motiv că aceştia ar fi pus în pericol siguranţa naţională.

“Curtea de Apel Bucureşti, la data de 10 iunie 2015, a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi a declarat ca indezirabile respectivele persoane de origine tunisiană, pe o perioadă de zece ani, pentru raţiuni de securitate naţională”, conform PCAB.

Conform unor surse din anchetă, cei doi tunisieni erau studenți la Facultatea de Medicină din Arad.

Cei doi tunisieni nu au atacat hotărârea magistraţilor şi au părăsit deja România, sub supravegherea poliţiştilor Inspectoratului General pentru Imigrări.

„Măsurile investigative derulate de SRI în planul realizării securităţii naţionale au condus la identificarea celor doi cetăţeni străini cu activităţi pe linia propagandei cu caracter extremist în favoarea organizației teroriste Daesh/Statul Islamic. De asemenea, aceştia au acţionat în vederea coagulării şi radicalizării unui grup de persoane adepte ale entităţii teroriste menţionate“, se arată într-un comunicat de presă al SRI.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.