Ziarul electronic al arădenilor

Student din Arad, rănit într-o explozie la Cluj Napoca

Un student din Arad, în vârstă de 19 ani, a fost rănit, joi, într-o explozie produsă în apartamentul în care locuia la Cluj Napoca, mai mulţi locatari fiind evacuaţi din bloc.

Explozia a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze și a fost urmată de un incendiu, pe care pompierii au reuşit să-l stingă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că în total au fost evacuate şapte persoane care se aflau în momentul exploziei în bloc, iar alte cinci persoane au primit îngrijiri medicale de la medici.

Potrivit aceleiaşi surse, au fost afectate în total 12 locuinţe, precum şi structura de rezistenţă a blocului.

Martorii spun că tânărul rănit este un student care a închiriat locuinţa unde a avut loc explozia.

„Era foarte ars, cu hainele arse pe el, era panicat şi în stare de şoc. A coborât un etaj, de la etajul doi, unde era apartamentul explodat, şi a sărit jos de la etajul 1. Eu l-am ajutat şi am sunat la 112“, a declarat un martor.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristina Ghervan, a declarat că tânărul în vârstă de 19 ani rănit, în urma exploziei, prezintă arsuri pe 13% din suprafaţa corpului.

„Pacientul în vârstă de 19 ani este din Arad şi prezintă arsuri pe 13% din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, gâtului, porţiunii superioare a toracelui şi mâinilor. Sunt afectate căile aeriene superioare şi a fost intubat de SMURD. Este stabil şi asistat ventilator şi hemodinamic şi aşteptăm transferul către un spital de arşi, cu un elicopter. Fie la Timişoara, Iaşi sau Bucureşti. Faptul că este ars la faţă şi la mâini nu este de foarte bun prognostic, nici estetic, nici funcţional”, a spus Ghervan.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.