Ziarul electronic al arădenilor

Structurile M.A.I., în proximitatea școlilor din Arad

În conformitate cu măsurile adoptate la nivelul Ministerului Educației Naționale, împreună cu Ministerul Sănătății, privitor la desfășurarea orelor de curs a elevilor și preșcolarilor, începând cu ziua de 5 mai, în unitățile administrativ teritoriale din județ, în funcție de rata incidenței de infectare cu SARS-CoV-2, școala se va desfășura cu participarea zilnică a preșcolarilor și a elevilor din clasele primare, cu respectarea normelor sanitare.

Elevii de gimnaziu, din clasele 5 – 7, își vor desfășura activitățile școlare online, iar din data de 10 mai a.c., elevii din clasele terminale (a 8-a, a 12-a și a 13-a) vor relua cursurile cu prezență fizică în unitățile de învățământ.

În contextul reluării activității școlare în unitățile de învățământ din județ, mai mult de 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și pompieri vor fi prezenți pentru menținerea ordinii publice în proximitatea unităților de învățământ (168 de polițiști, 25 de jandarmi, 10 polițiști locali și 2 pompieri).

Asigurarea măsurilor de menținere a ordinii publice este în compentența poliției în cazul a 396 de unități de învățământ, 17 unități fiind în responsabilitatea I.J.J. Arad și 10 în responsabilitatea Poliției Locale.

Pentru a preveni orice fapte de natură antisocială, polițiștii arădeni transmit elevilor următoarele recomandări:

Pe stradă, nu te juca la telefonul mobil. Fii atent la tot ce este în jurul tău;

Traversează strada doar pe trecerea de pietoni, iar acolo unde sunt instalate semafoare, doar pe culoarea verde a acestora;

Nu traversa strada uitându-te la telefonul mobil sau cu căştile la urechi;

Dacă eşti în pericol pe stradă, în locuri publice sau în scara blocului, nu ezita să strigi după ajutor sau să apelezi la sprijinul celor din jur;

Discută cu profesorii sau părinţii şi solicită ajutorul acestora de fiecare dată când eşti ameninţat ori şicanat de colegi;

Nu reacţiona violent dacă intri într-o dispută cu alt elev. Fii înţelept şi renunţă primul! Un conflict poate avea urmări neplăcute;

Atunci când navighezi pe internet, fii atent la cei care îţi cer informaţii personale! Nu le oferi informaţii despre tine şi familia ta!

Respectați toate măsurile sanitare dispuse de autorități!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.