Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Străzi închise în Arad din cauza ploilor abundente

Mai multe străzi din câteva cartiere ale municipiului Arad au fost închise, miercuri, după ce, din cauza ploilor abundente, nivelul apei de pe carosabil era foarte mare, în unele locuri depăşind o jumătate de metru.

Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate, fiind necesară intervenţia autorităţilor pentru extragerea apei cu motopompe.

În municipiul Arad a început să plouă marţi seară, după ce pe parcursul zilei a nins, iar ploaia a durat toată noaptea şi a continuat abundent miercuri, ceea ce a condus la inundarea mai multor străzi.

Traficul rutier a fost afectat în mai multe cartiere, poliţiştii fiind nevoiţi să închidă străzi pe care nivelul apei de pe carosabil era foarte mare. Cele mai mari probleme au fost înregistrate în cartierele Micălaca, Alfa, Aradul Nou, Bujac şi Subcetate.

Sub un pasaj din Micaălaca, nivelul apei era de jumătate de metru, iar pe o stradă din Subcetate, a ajuns la 70 centimetri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei de Apă Arad, Monica Iovan, toate echipele disponibile au fost trimise pe teren cu echipamente pentru extragerea apei de pe carosabil şi pentru curăţarea gurilor de canal.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, nu s-au înregistrat locuinţe inundate.

Judeţul Arad s-a aflat, miercuri, sub cod galben de precipitaţii cu caracter torenţial, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţând posibilitatea acumulării a 25-35 l/mp.

sursa: News.ro

UPDATE

„Având în vedere avertizarea de cod galben de  de vreme rea, emisă de Administratia Nationala de Meteorologie, pentru ziua miercuri, 17 ianuarie, administraţia locală a întocmit din timp un plan de măsuri pentru a preîntampina eventualele evenimente deosebite provocate de precipitaţiile cu caracter torential,

Astfel încă de la primele ore ale dimineţii un număr de 50 de angajaţi ai Companiei de Apă Arad, organizaţi în 7 echipe,  au intervenit la nivelul municipiului, cu toate utilajele și pompele din dotarea Regiei, pentru a degaja acumulările de apă. Prioritare au fost zonele care de obicei ridică probleme în condiţii de precipitaţii abundente, iar apoi angajaţii Companiei au răspuns solicitărilor venite din partea cetăţenilor.

Şi Direcţia Generală Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad a acţionat încă de dimineaţă, concentrând  mai multe echipe de poliţişti locali în special în zonele unde traficul era grav afectat de cumulările mari de precipitaţii.

Este vorba bulevardul Nicolae Titulescu, închis pe ambele sensuri, sensul giratoriu din cartierul Sânicolau  şi şoseaua de centura spre cartierul Subcetate. De teama că autovehiculele ar putea rămâne blocate în trafic, poliţiştii locali au decis să restricţioneze traficul în zonele respective, oferind variante ocolitoare.

La această oră, traficul la nivelul municipiului Arad se desfăşoară fără probleme“.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.