Ziarul electronic al arădenilor

Strategia PNL la europarlamentare. Cum a fost înlăturat Falcă de pe liste

PNL şi-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban.

Alte nume grele, precum Gheorghe Falcă sau Vlasile Blaga au fost înlăturate, potrivit unor surse din interiorul formaţiunii.

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că pe lista scurtă pentru alegerile europarlamentare se află în acest moment: Ludovic Orban, Siegfried Mureşan (venit recent din PMP), Ionel Dancă, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Violeta Alexandru (propusă de Cioloş pentru a prelua functia de ministru delegat pentru dialog social), Cristian Buşoi.

Se pare că inclusiv preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, ar fi spus, la întâlnirea cu Ludovic Orban, că ar prefera să meargă mai depare în legislatura viitoare cu Siegfried Mureşan, dar a nominalizat-o şi pe Adina Vălean.

Cert este însă că “greii”, din fostul PDL, deşi luaţi în calcul iniţial, au fost traşi pe linie moartă. Pe lista de europarlamentare initial se regăseau nume precum Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă.

Sursele spun că decizia conducerii PNL de a îndepărta aceşti lideri vechi de pe listă a nemulţumit mai mulţi membri.

De cealaltă parte, justificarea ar fi fost că PNL poate pierde mandate de primari la Alba şi Arad cu aceste nominalizări.

Oficial, criteriile care vor sta la baza alegerii candidaţilor pentru europarlamentarele din 2019 vor fi stabilite în următorul Consiliu Naţional, care ar fi trebuit să se organizeze în luna iunie.

„Voi fi foarte exigent în ceea ce priveşte candidaţii. Nu poţi să trimiţi pe oricine la Bruxelles. Candidaţii trebuie să aibă expertiză cel puţin într-un domeniu, pentru că acolo dezbaterea în comisiile de specialitate este extrem de serioasă, iar noi, ca să existăm în această dezbatere şi să putem influenţa deciziile în avantajul României, trebuie să avem oameni foarte bine pregătiţi“, a declarat recent preşedintele PNL.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.