Ziarul electronic al arădenilor

Străini în situaţii ilegale, depistați în Arad

expulzare-300x212Un număr de 48 de cetăţeni străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, în ultimele două săptămâni, pe teritoriul ţării noastre, de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări, cei mai mulţi în Bucureşti şi în judeţele Arad și Timiş.

„În scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au intensificat în luna septembrie, la nivel naţional, activităţile specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor.

Astfel, în perioada 1 – 16 septembrie, au fost efectuate mai multe acţiuni şi controale, cu forţe proprii şi în cooperare cu alte structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini“, informează IGI într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor, 48 de cetăţeni străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, cei mai mulţi în Bucureşti şi pe raza de competenţă a judeţelor Timiş şi Arad.

Dintre aceştia, 17 au primit decizii de returnare şi comunicări de părăsire a teritoriului României, o persoană a solicitat o formă de protecţie internaţională statului român, 24 au întrunit condiţiile de prelungire a dreptului de şedere, iar pentru ceilalţi s-au dispus alte măsuri.

De asemenea, au fost preluaţi de la alte structuri 110 străini pentru aplicarea măsurilor din domeniul de competenţă.

Poliţiştii de Imigrări au organizat misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru 32 de persoane, iar pentru 79 au întocmit documentele necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre.

De asemenea, poliţiştii au aplicat cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă în valoare totală de 92.175 lei.

Pe linia combaterii muncii ilegale, mai multe societăţi comerciale au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 52.000 lei, pentru nerespectarea regimului juridic privind angajarea şi detaşarea străinilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.