Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O armă neletală, calibrul 8 mm, a fost descoperită de polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac II, în posesia unui cetățean român.

Conform Poliției de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a fost depistat un bărbat, care intenționa să intre în ţară cu o armă marca „KIMAR”, calibrul 8 mm, şi 40 cartuşe de 8 mm, din categoria armelor şi muniţiilor neletale, fără a deține documentele necesare. În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra bagajului bărbatului, ocazie cu care au descoperit nedeclarat, în bagaj, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, pistolul și cartuşele marca „Fiocchi”. Cu privire la cele constatate, Ioan C. a declarat că a achiziţionat arma şi muniţia din Italia, unde nu i s-a cerut niciun document în momentul în care le-a cumpărat. De asemenea, bărbatul a mai declarat că nu a ştiut că la intrarea în România trebuia să le declare sau că ar avea nevoie de documente sau avize pentru deţinerea sau transportul acestora.

Articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad, împreună cu cei din orașul Ineu, cercetează un tânăr pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. IPJ Arad a informat, miercuri, că polițiștii au depistat pe raza comunei Bârsa un tânăr de 18 ani, din localitatea Tauț, care deținea 5.820 minipocnitori, 146 pocnitori de avertizare și 35 de artificii, fără a deține documente legale în vederea deținerii și comercializării acestora. „Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.500 de lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele tânărului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, a informat IPJ Arad.

Urmărit internaţional, depistat la frontieră

Un bărbat, pe numele căreia era emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiunii economice şi financiare, a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak. Bărbatul se numește Cristian U., are 41 de ani și este domiciliat în judeţul Braşov. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile din Spania, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni economice şi financiare. Cristian U. a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 92 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Dintre acestea, 65 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 27  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.