Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au depistat în trafic mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost depistat, pe calea Bodrogului din municipiu, un tânăr de 18 ani, din județul Bacău, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a deține permis de conducere. Pe strada Andrei Șaguna a fost identificat un bărbat de 47 de ani, din Arad, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe raza comunei Vladimirescu a fost depistat un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe DJ 792/D a fost depistat un tânăr de 19 ani, din Târnova, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Accident de muncă mortal

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a murit în urma unui accident de muncă, la o societate comercială care are ca obiect de activitate exploatarea forestieră, din județul Arad. Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad firma are sediul în județul Harghita și operează și în județul Arad. „Victima, în vârstă de 59 de ani, era angajat ca muncitor necalificat în silvicultură la această firmă. La data producerii evenimentului , în jurul orei 10.00, în timp ce victima dobora un arbore, în cădere acesta a antrenat și a doborât un alt arbore din vecinătate, accidentându-l pe muncitor și omorându-l pe loc“, a informat ITM Arad. Inspectorii de muncă s-au deplasat la fața locului în vederea elucidării cauzelor care au dus la producerea evenimentului.

Urmăriţi depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doi cetăţeni români, care erau căutați de autorități. Unul dintre cei reținuți este Cristian L., de 28 de ani, din judeţul Sibiu. Pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an şi 9 luni, pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinei şi siguranţei publice. Al doilea reținut este Anton M., de 43 de ani, din judeţul Sălaj. Pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Franţa, un mandat în vederea arestării şi predării, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 55.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 65  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.