Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O elevă din comuna arădeană Gurahonţ a fost accidentată de un autoturism, lângă şcoala la care învaţă, ea traversând strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Conform martorilor, eleva care se îndrepta, miercuri dimineața, spre şcoală a traversat strada printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. Adolescenta a fost surprinsă de un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani. Martorii au sunat la 112, iar în prima fază eleva a primit îngrijiri de la asistenta şcolii. O ambulanţă a preluat-o şi a transportat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicii afirmând că are traumatisme care nu îi pun în pericol viaţa. Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Judeţene Arad, împrejurările producerii accidentului sunt cercetate, fiind deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă.

Muniție distrusă în poligon

Şapte proiectile, trei bombe de aruncător, opt grenade şi peste 500 de cartuşe au fost distruse miercuri în cadrul unei acţiuni desfăşurată de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad. Potrivit comandantului unităţii, lt.col Cristian Gârbău, echipa pirotehnică a executat o misiune de distrugere a muniţiei asanate pe teritoriul judeţului Arad în ultimele luni. „Distrugerea muniţiei a fost efectuată în poligonul Tauţ-Dud, situat la circa 55 kilometri distanţă de municipiul Arad. Au fost distruse şapte proiectile, trei bombe de aruncător, o grenadă ofensivă, şapte grenade defensive şi 516 cartuşe de infanterie de diferite caliber“, a declarat Gârbău.

Tigări de contrabandă, la Lipova

Polițiștii din Lipova, împreună cu jandarmi din cadrul Grupei de Jandarmi Lipova au desfășurat o acțiune pe raza acestui oraș, în vederea prevenirii comerțului ilegal cu produse accizabile. În timpul activităților desfășurate, polițiștii au depistat în incinta unei societăți comerciale de pe raza localității, într-o ascunzătoare fabricată artizanal, 2.820 țigarete de diferite mărci, netimbrate și timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă. Pe numele administratorului societății comerciale, o femeie de 38 de ani, din Arad, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, țigaretele fiind indisponibilizate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Un bărbat a tăiat ilegal arbori

Un bărbat care a tăiat arbori fără drept a fost identificat și este cercetat de polițiștii de la Postul de Poliție din Șepreuș. Conform IPJ Arad, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Șepreuș, a tăaiat fără drept, în data de 11 octombrie, fără drept, 48 de arbori din specia salcâm, de pe un teren din localitate. „Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere de arbori, fără a deține acest drept, conform Legii 46/2008 (Codul Silvic)“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.