Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat două femei din Congo care, ajutate de un cetăţean angolez, au încercat să iasă ilegal din România cu documente de călătorie austriece aparţinând altor persoane.

Cele două femeie erau într-un autoturism înmatriculat în Austria, condus de cetăţeanul angolez Samuel M., în vârstă de 60 de ani. Femeile s-au legitimat cu documente de călătorie eliberate de autorităţile din Austria. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că femeile sunt în vârstă de 31 de ani, respectiv 26 de ani, din Congo, intrate legal în România. Acestea au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi nu deţineau documente care să le permită să călătorească în Spaţiul Schengen. Totodată, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că angolezul le-a ajutat pe cele două persoane să îşi procure documentele de călătorie cu care acestea intenţionau să ajungă până în Austria.

Autotren în flăcări pe DN 79

Cabina unui autotren a luat foc, marți seara, pe DN 79, între localitățile arădene Zimand Cuz și Zimandu Nou. Evenimentul a avut loc în jurul orei 22.40. Pentru stingerea incendiului a intervenit Detasamentul de Pompieri Arad, cu o autospecială de stingere și patru subofițeri. Conform ISU Arad, în momentul sosirii echipajului, incendiul se manifesta generalizat la întreaga cabină. Focul a fost stins în aproximativ 30 minute. Cei de la ISU spun că, cel mai probabil, incendiul s-a declanșat în urma unui scurtcircuit electric și că nu au fost victime.

Transport ilegal de lemne

Polițiștii de la Postul de Poliție Târnova au depistat un transport ilegal de material lemnos. Conform IPJ Arad, oamenii legii au depistat și oprit în trafic, pe raza comunei Târnova, un minor și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 13 și 69 de ani, care transportau, cu două atelaje hipo, 2,237 metri cubi de material lemnos din specia gorun, fără a deține documente legale de proveniență. Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 134 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 58.000 de lei. Dintre acestea, 36 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 98  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere, 7 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.