Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Oamenii legii au depistat în bărbat, de 49 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cocorilor din municipiu. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.   Polițiștii de la Postul de Poliție Grăniceri au depistat un tânăr, de 20 de ani, din Șiclău, care conducea un autoturism neînmatriculat, pe raza aceleiași localități. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat.

Minor trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a unui minor, pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.  Conform procurorilor, minorul, în data de 23 iulie, deşi nu poseda permis de conducere şi având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, a condus pe drumurile publice un moped neînmatriculat şi neînregistrat. Din Buletinul de analiză toxicologică a rezultat că minorul avea o alcoolemie în sânge la proba I de 0,95 g de alcool la 1.000 de ml de sânge, iar la proba II de 0,80 g alcool la 1.000 de ml sânge. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Prinse cu țigări de contrabandă

Jandarmi au depistat în zona Pieței „Fortuna” din municipiul Arad două femei care ofereau trecătorilor spre comercializare țigări netimbrate. Cele două femei, una în vârstă de 55 ani, iar cealaltă de 37 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad, aveau asupra lor 83 pachete cu țigări netimbrate, de diferite mărci. Jandarmii au confiscat țigările și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că  acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform Legii nr. 86/2006 (actualizată) privind Codul Vamal al României.

Iranieni opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat patru tineri din Iran, care au încercat să iasă ilegal din ţară, pe la frontiera verde. Cei patru iranieni se deplasau pe jos, pe câmp, și au fost reținuți la aproximativ 50 de metri interior faţă de linia de frontieră cu Ungaria. Polițiștii de frontieră au stabilit că iranienii, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, sunt solicitanţi de azil în România. Cei patru au declarat că s-au deplasat cu un taxi până în Arad, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră. Ei intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.