Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un adolescent, care a furat și condus un autoturism, fără a deține permis de conducere, a fost trimis în judecată de procurorii din Ineu.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au informat, vineri, că au dispus, trimiterea în judecată a lui H.M.S., minor la data săvârşirii faptelor,  pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, minorul, „la data de 18 decembrie 2016, în jurul orei 16.00, a sustras autoturismul marca Opel Vectra, aparţinând persoanei vătămate B.I., pe care, deşi nu poseda permis de conducere, l-a condus pe drumurile publice“. Conform procurorilor, dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Bunuri furate dintr-o locuință

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au identificat un tânăr, bănuit de comiterea unui furt calificat. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 19 – 23 iulie, tânărul, de 20 de ani, din județul Bihor, ar fi pătruns într-un imobil de pe Bulevardul Revoluției din municipiu, de unde ar fi sustras parfumuri, un laptop și două telefoane mobile, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.400 de lei. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt calificat. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză.

Urmărit depistat la frontieră

Un tânăr, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiștii de frontieră de la Nădlac. Ioan T., de 28 ani, din județul Neamț, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice trecerii frontierei. Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de autoritățile din Germania, un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Tânărul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 158 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 56.000 de lei. Dintre acestea, 30 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 128 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.