Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat, care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui autoturism marca BMW, semnalat furat din Germania.

Emil Ş., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza județului Dolj, conducea un autoturism BMW, fabricat în 2012. La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză certificatul de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că mașina figurează ca fiind furată, alertă introdusă de autorităţile din Germania în 26 iulie. Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul din Germania şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este căutat de autorităţile germane. Mijlocul de transport, în valoare de 10.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul STPF Arad, până la finalizarea cercetărilor.

22 de permise reținute în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 145 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 57.000 de lei. Dintre acestea, 34 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 111 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 22 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

Bărbat judecat pentru furt calificat

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a lui Abel Gabriel Pop, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, Abel Gabriel Pop, în cursul lunii aprilie 2015, „a pătruns de două ori, prin efracţie, în imobilul persoanei vătămate O.D., situat în localitatea Agrişu Mare, unde a sustras mai multe bunuri, toate apreciate de persoana vătămată ca valorând 500 euro. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

La volan fără permis de conducere

Un cetăţean bulgar, care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui autoturism, fără a deţine permis de conducere, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.  Cetăţeanul bulgar Angel S., în vârstă de 34 de ani, se afla la volanul unui autoturism Seat, înmatriculat în Suedia. Bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate, şi permisul de conducere. Acesta nu a prezentat un permis de conducere motivând că nu îl are asupra sa. Cu ocazia verificărilor specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.