Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Numărul apelurilor la 112 în județul Arad a crescut în prima jumătate a anului 2017 cu 30%, față de perioada similară anului trecut, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“.

Conform unui bilanț prezentat de conducerea ISU Arad, în semestrul I din 2017 au fost 5.529 de solicitări la 112, față de 4.264, anul trecut. Astfel, anul acesta au fost 354 de intervenții pentru stingerea incendiilor, 21 pentru descarcerarea unor persoane, 9 pentru asanare de muniție, 3 pentru salvarea animalelor din medii ostile. De asemenea, s-a mai intervenit pentru îndepărtarea unor arbori căzuți. Pentru asigurarea asistenţei medicale de tip SMURD, în primul semestru din acest an, au fost 3.488 intervenţii. În timpul misiunilor SMURD au fost asistate 3.836 persoane, dintre care 3.333 adulţi şi 503 copii. În 12 cazuri, alertele la 112 s-au dovedit a fi false.

Pepeni confiscați de polițiști

Polițiștii de la Secția nr. 1 din cartierul Aurel Vlaicu au depistat un bărbat care comercializa pepeni, pe raza municipiului Arad, fără a deține acte de proveniență. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat pe, strada Poetului, un bărbat în vârstă de 51 ani, din Arad, în timp ce comercializa aproximativ 480 de kilograme de pepene verde și 63 de kilograme de pepene galben, pentru care nu a putut prezenta documente de provenieță. „Întreaga cantitate de pepeni a fost indisponibilizată, bărbatul fiind sancționat contravențional conform Legii 12/1990“, a informat IPJ Arad.

Infracțiuni la regimul circulației

Doi bărbați dunt cercetați de polițiști, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat, pe raza comunei Șiria, un tânăr, de 22 de ani, care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat tânărului de un alt tânăr, de 19 ani, din Șimand, care ar fi avut cunoștință despre faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere. Pe numele tînărului de 19 ani a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru încredințarea unui autoturism pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane care nu deține permis de conducere. Polițiștii Serviciului Rutier au depistat, în Sântana, un tânăr, de 26 de ani, din acest oraș, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Bărbat judecat pentru furt

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a lui Abel Gabriel Pop, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, „Abel Gabriel Pop, în cursul lunii aprilie 2015, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, a pătruns de două ori, prin efracţie, în imobilul persoanei vătămate O.D., situat în localitatea Agrişu Mare, unde a sustras mai multe bunuri, toate apreciate de către persoana vătămată ca valorând 500 euro. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu, au mai informat procurorii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.