Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie din județul Arad, care nu a plătit pensia alimentară către cele trei fiice, a fost trimisă în judecată de procurorii din Ineu.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au anunțat că au dispus trimiterea în judecată a Margaretei Perva, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, Margareta Perva, „cu rea credinţă nu a achitat pensia de întreţinere datorată celor trei fiice minore, începând cu luna mai 2016, având o restanţă în sumă de 2.400 de lei, deşi avea posibilitatea să plătească“. „Reaua credinţă rezultă din faptul că, deşi inculpata este aptă de muncă şi a realizat venituri, în perioada respectivă, nu a achitat pensia de întreţinere datorată minorelor“, se mai arată în rechizitoriul procurorilor. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Document fals

La PTF Nădlac II a fost reținut un cetăţean indian, care a cumpărat un document de identitate fals cu 3.000 euro. Indianul s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din România. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document authentic. Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei de frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este din India și are 20 de ani. Tânărul a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de  3.000 euro. A recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă la mama sa în Germania şi nu avea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au depistat, în trafic, doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Astfel, pe raza comunei Ghioroc a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, pe Calea Bodrogului din municipiul Arad, a fost identificat un bărbat, de 41 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cazul celui depistat sub influența alcoolului s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Urmărit general

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat pe numele căreia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul se numește Dorel R., are 35 de ani și este din judeţul Arad. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei. Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impugn în acest caz.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.