Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, a murit după ce a căzut de pe acoperișul unui bloc situat pe strada Aurel Suciu din municipiul Arad.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a informat că bărbatul era angajat la o firmă de construcții din municipiu. „Din cauza nerespectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă, vineri, pe strada Aurel Suciu din municipiul Arad a avut loc un accident de muncă, soldat cu decesul unui muncitor, în vârstă de 61 de ani, angajat la societate de construcții din Arad, care, în timp ce lucra pe acoperișul unui bloc a căzut de la o înălțime de 18 metri, decedând pe loc“, a informat ITM Arad. Inspectorii de muncă efectuează cercetări pentru elucidarea cauzelor care au dus la producerea evenimentului.

Peste 650 de amenzi

Polițiștii rutieri au dat peste 650 de amenzi, într-un interval de 72 de ore, în timpul unor acțiuni efectuate, atât în municipiu, cât și în județul Arad, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Conform IPJ Arad, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 669 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 255.000 de lei. Dintre acestea, 294 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 375 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 26 permise de conducere şi 15 certificate de înmatriculare.

Accidentat mortal

Un bărbat din orașul arădean Pecica a fost accidentat mortal pe drumul dintre localitățile Rătești și Șandra, din județul Satu Mare. Polițiștii Serviciului Rutier au fost solicitați, luni, în jurul orei 3.40, să intervină la un eveniment rutier, între localităţile Răteşti şi Şandra, soldat cu decesul unei persoane. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat, de 48 ani, din Şandra, care conducea un autoturism pe DC104, a accidentat mortal un bărbat de 43 ani, din orașul Pecica, care era culcat pe partea carosabilă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Armă deținută ilegal

Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad au depistat un bărbat care deținea ilegal o armă. În urma verificărilor efectuate, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au identificat, pe raza localității Petriș, un bărbat de 46 de ani, care deținea fără drept, la domiciliul său, o armă de vânătoare cu țeava confecționată artizanal. Arma a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armenlor și munițiilor.

Urmăriți reținuți la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat două persoane căutate de autorităţi, pe numele lor fiind emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Unul dintre cei depistați este Marius C., de 31 de ani, din judeţul Constanţa. Acesta era pasager într-un autoturism BMW. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Tânărul avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni. De asemenea, a fost depistată Elena T., de 39 de ani. Pe numele femeii era emis, de autorităţile germane, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice. Femeia avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 8 luni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.