Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Patronul unei firme din Arad va fi judecat pentru evaziune fiscală, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 400.000 lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au informat, vineri, că dispus trimiterea în judecată a lui Traian Marian Ignat, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor faţă de faţă de bugetul general consolidat al statului, în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2015, a înregistrat în documentele contabile ale societăţii, respectiv a declarat organelor fiscale teritoriale, operaţiuni comerciale fictive. Prejudiciul adus bugetului de stat este în valoare de 416.240 lei. Dosarul a fost înaintat spre competentă la Tribunalul Arad.

A tăiat ilegal arbori

Polițiștii de la Secția nr. 9 Rurală Sebiș cercetează un bărbat, care este bănuit de tăiere ilegală de arbori. Conform IPJ Arad, polițiștii cercetează un bărbat, în vârstă, de 41 de ani, din Buteni, care, în data de 12 iulie, ar fi tăiat ilegal 7,78 metri cubi de arbori din speciile salcâm și carpen, de pe un teren cu vegetație forestieră de pe raza localității Buteni. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 730 de lei, a fost recuperat, materialul lemnos fiind indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt calificat, a informat IPJ Arad.

A condus cu permis fals

Un bărbat care a condus au autoturism, folosindu-se de un permis de conducere fals, a fost depistat în trafic de polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Arad. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din județul Timiș, a fost depistat pe DJ 708 B, pe raza localității arădene Cuvin, în timp ce conducea un autoturism, iar la solicitarea polițiștilor, acesta a prezentat un permis de conducere fals. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere și uz de fals.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată  a lui Nelu Cosmin Hoza, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că bărbatul, de în calitate de conducător al unui autoturism marca Fiat, pe care l-a condus pe drumurile publice din localitatea arădeană Cuvin, a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemie. Procurorii au anunțat că dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Lipova.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.