Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați, care erau urmăriți național, având de executat pedepse cu închisoarea, au fost reținuți de polițiștii arădeni.

În comuna Olari,  polițiștii au depistat un bărbat, de 38 de ani, din județul Caraș Severin, pe numele căruia, la data de 12 iunie, magistrații Judecătoriei Cîmpeni din județul Alba au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. De asemenea, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale, împreună cu cei ai Postului de poliție Pilu, au depistat un tânăr, care era urmărit național. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, din județul Arad, a fost depistat pe raza localității. Pe numele tânărului, magistrații Judecătoriei Chișineu Criș au emis, la data de 11 iulie, un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 9 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Cei doi bărbați au fost duși în Penitenciarul Arad.

Infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii arădeni au depistat doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe DC 98, în Vinga, un bărbat, de 47 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. Totodată, polițiștii din Secusigiu au depistat, pe raza acestei localității, un tânăr, de 29 de ani, din Felnac, care conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare ale unui alt vehicul. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de înmatriculare false.

Trimis în judecată de procurorii arădeni

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Dănuţ Vasile Crişan, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerere a unui vehicul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Din probatoriul  administrat în cauză a rezultat că, în data de 24 septembrie 2016, în timp ce conducea un autoturism Renault Megane, pe strada Petru  Maior din orașul Lipova, Dănuț Vasile Crișan a fost oprit în trafic de un echipaj al poliției rutiere. Bărbatul a fost testat cu fiola alcooltest, rezultând în aerul expirat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Lipova în vederea recoltării de probe biologice. În urma recoltării probelor de sânge s-a stabilit că Dănuț Vasile Crișan avea o alcoolemie de 1,30 gr alcool pur în sânge,  acesta  refuzând  recoltarea  celei de-a doua probe biologice. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei  Lipova.

Turci opriţi din drumul spre Schengen

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni din Turcia care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac au observat doi bărbați, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul statului vecin. Cei doi au fost reţinuți la aproximativ 50 de metri interior faţă de linia de frontieră. S-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni turci, în vârstă de 24 şi 28 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau vize valabile. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.