Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute au fost depistate și confiscate de jandarmii arădeni, care au acționat în zona piețelor din municipiu, în vederea protejării populației de activitățiile comerciale ilicite și combaterii fenomenului infracțional și contravențional.

În piața „Obor“ din municipiu au fost sancționați mai mulți comercianți ce ofereau spre vânzare diferite produse fără să îndeplinească condițiile necesare cerute de lege. De asemenea au fost depistați doi bărbați, care ofereau spre vânzare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, inscripționate cu sigla unor mărci cunoscute, lipsind elementul de siguranță prevăzut articolelor originale. Jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar produsele contrafăcute au fost ridicate în vederea confiscării.

A furat sticle cu whisky

Polițiștii de la Secția nr. 1 din cartierul Aurel Vlaicu cercetează un minor din Arad, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Conform IPJ Arad, polițiștii cercetează un minor, în vârstă de 17 ani, care a fost depistat în flagrant, în timp ce sustrăgea patru sticle cu whisky din incinta unui supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 440 de lei, a fost recuperat, iar pe numele adolescentului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, a mai informat IPJ Arad.

Judecat pentru violențe

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Sergiu Baneu, pentru lovire sau alte violenţe. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 24 iulie 2016, bărbatul, care se afla pe terasa barului IF Curec Anişoara din localitatea Conop, împreună cu un adolescent, în vârstă de 17 ani, pe  fondul unui conflict  verbal avut în  noaptea  precedentă, i-a aplicat minorului un pumn în faţă. În urma loviturii primite, adolescentul a început să sângereze în zona nasului şi să resimtă o durere puternică, astfel că a sesizat organele de poliţie şi ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean Arad, unde a fost internat. S-a constatat că, succesiv loviturii primite, adolescentul a suferit o fractură de piramidă nazală care a necesitat pentru vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Lipova.

Bilanțul acțiunilor ISU Arad

În perioada 7– 10 august, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ al judeţului Arad au executat 74 misiuni de intervenţie. „S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 8 incendii, 3 misiuni căutare persoana înecată, 3 misiuni asistenţă persoane. Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 58 de cazuri. Din cele opt incendii, 6 s-au manifestat la vegetaţie uscată, resturi vegetale, pubele de gunoi, baloţi de paie sau anexe cu posibilităţi de propagare la construcţii sau alte bunuri. Au fost localizate, limitate şi stinse în limitele găsite fără a produce alte pagube. A mai ars o rulotă în localitatea Vladimirescu, în cartierul Via Carmina, şi un tablou electric la o locuinţă particular“, se arată într-un bilanț al ISU Arad. Conform ISU, în primele 10 zile din luna iulie s-a intervenit pentru stingerea a 26 incendii de vegetaţie uscată, care s-au propagat la culturi agricole, anexe sau case de locuit.

Tineri depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au depistat patru cetăţeni iranieni şi irakieni care au încercat să treacă ilegal „frontiera verde” spre Ungaria. Poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, între localităţile Chişineu Criş şi Socodor, un taximetru despre care aveau suspiciuni că ar transporta persoane care intenţionează să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În interiorul mașinii au fost depistaţi patru tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani, cetăţeni din Iran şi Irak. În timpul verificărilor, cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă până în apropierea frontierei, iar apoi să treacă ilegal, pe jos, pe câmp, evitând controlul de frontieră, cu scopul de a ajunge în Germania. Şoferul de taxi a declarat că a fost contactat de cetăţenii străini în staţia taxi din Stația CFR Arad, pentru a-i duce până la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand şi nu cunoştea intenţiile bărbaţilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.