Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Zădăreni, care conducea un autoturism neînmatriculat, în timp ce se afla sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere, a fost reținut de polițiștii arădeni.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost depistat pe DC 98, pe raza comunei Vinga, în timp ce conducea un autoturism care avea numerele de înamtriculare provizorii cu valabilitatea expirată din luna aprilie. În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul conducea autoturismul având suspendat dreptul de a conduce. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Întrunind elementele constitutive ale concursului de infracțiuni, respectiv: conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, polițiștii au procedat la reținerea bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță de reținere, urmând să fie prezentat magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă.

Arădeni cu arme deținute ilegal

Polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad au depistat doi bărbați care dețineau ilegal arme. Oamenii legii au depistat pe raza localității Sânpaul, la domiciliul unui bărbat de 39 de ani, o armă de tir cu aer comprimat, calibrul 6,35 mm, deținută ilegal, iar pe strada Făt Frumos din municipiul Arad, la domiciliul unui bărbat de 69 de ani, o armă de autoapărare, calibrul 8 mm, și o armă de autoapărare, calibrul 10X22T mm, de asemenea deținute ilegal. Armele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor doi arădeni fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nedepunerea armei şi muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Administrator trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a Danielei Corina Teahă, pentru infracţiuni de evaziune fiscală. Din probatoriul  administrat în cauză a rezultat că, în cursul anului 2013, femeia, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, a înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de la mai multe societăţi comerciale din Arad şi din ţară, sustrăgându-se de la plata unei sume totale de 54.151 lei, datorate bugetului de stat sub formă de TVA şi impozit pe profit. Totodată, a mai reieşit că femeia nu a operat în contabilitate vânzarea, în cursul anului 2013, a unei cantităţi de marfă în valoare de 647.910 lei, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 155.499 lei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Români ascunşi într-un microbuz

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au descoperit un bărbat şi un minor, care au fost ascunşi în interiorul unui microbuz, cu intenţia de a fi trecuţi ilegal frontiera româno-maghiară. Microbuzul, înmatriculat în Germania, era condus de un bărbat din judeţul Mureş. Poliţiştii de frontieră au găsit, ascunşi sub bagajele de pe bancheta din spate, un bărbat, în vârstă de 31 ani, şi un minor, în vârstă de 14 ani, ambii cetăţeni români. În timpul cercetărilor s-a stabilit că şoferul a fost de acord să ascundă cele două persoane în microbuzul pe care îl conducea, pentru a le trece frontiera, contra unor sume de bani (50, respectiv 100 de euro), ştiind că minorul nu posedă declaraţie notarială din partea părinţilor pentru a călători în străinătate, iar cealaltă persoană are cartea de identitate expirată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.