Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie și patru bărbați sunt cercetați de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Oamenii legii au depistat, pe raza municipiului, o femeie de 43 de ani, din Arad, care deținea la domiciliul ei o armă de autoapărare. Femeia avea permisul de armă expirat. De asemenea, au fost identificați doi barbați, de 60 și 64 de ani, tot din Arad, care dețineau la domiciliile lor arme de tir cu aer comprimat, având permisele de arme expirate. În comuna Vladimirescu, polițiștii au depistat un bărbat, de 48 de ani, care avea la domiciliul său o armă de autoapărare cu gaz și o armă de calibru 9 mm, fără a deține permis de armă valabil. La Șicula a mai fost identificat un bărbat, de 48 de ani, care deținea la domiciliul său o armă de tir cu aer comprimat fără a deține permis de armă valabil. În toate cazurile, armele au fost indisponibilizate.

Locomotiva unui tren a luat foc

Locomotiva unui tren de persoane a luat foc, joi seară, în Stația CFR Căpruța, iar pasagerii din vagoane au fost evacuaţi, fără ca vreunul să fie rănit. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, trenul se afla în mişcare, iar locomotiva a luat foc chiar când a ajuns în staţie. Trenul era compus din trei vagoane şi două locomotive, una diesel şi una electrică, însă cea diesel era în funcţiune şi a luat foc în zona motorului. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de intervenţie de la Bârzava. Pasagerii din tren au fost evacuaţi imediat, fără a exista răniţi, ei aşteptând în gară până când incendiul a fost stins, iar garnitura a fost repusă în circulaţie cu o altă locomotivă. Pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul.

Amendat pentru aruncarea deșeurilor

Un bărbat a fost suprins de polițiștii locali în timp ce arunca deșeuri într-un loc nepermis, în cartierul Aradul Nou. Bărbatul a fost surpins în data de de 30 iunie 2017, pe strada Constituției. „Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică l-au surprins descărcând deșeuri dintr-o căruță și, mai apoi l-au sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1.000 de lei pe B.P., în vârstă de 57 de ani, pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor“, a informat Poliția Locală Arad. Conducerea instituției îi îndeamnă pe cetățenii din municipiu să nu rămână indiferenți la astfel de încălcări ale legii și să semnaleze orice eveniment de acest fel la numărul de telefon al dispeceratului: 0257-939 (apel gratuit).

Au săvârșit infracțiuni la regimul circulației

Polițiștii din orașul Chișineu Criș cercetează doi tineri care au săvârșit infracțiuni rutiere. Polițiștii au depistat pe DC 130, în localitatea Adea, un tânăr de 19 ani, din Sintea Mare, în timp ce conducea un moped, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că mopedul nu este înregistrat. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. În Chișineu Criș, polițiștii au depistat un tânăr, de 28 de ani, cetățean bulgar, care conducea un autotractor cu semiremorcă, având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de crcetare penală.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.