Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un adolescent din comuna arădeană Secusigiu, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate, a fost reținut de polițiști, urmând să fie încarcerat.

Conform Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiștii de la Secția nr.1 Rurale au pus, miercuri, în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis la data de 25 mai, de magistrații Curții de Apel Timișoara, pe numele unui adolescent, în vârstă de 17 ani, din comuna Secusigiu. Adolescentul are de ispășit o pedeapsă de 3 ani cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. „Tânărul a fost preluat de polițiștii Serviciului de investigații Criminale, în vederea depunerii lui în Centrul Educativ Buziaș“, a mai informat IPJ Arad.

Accident la ieșirea din Arad

Cinci autoturisme şi o motocicletă au fost implicate, joi, într-un accident în lanţ, la ieşirea din municipiul Arad spre Nădlac, în zona Registrului Auto Român. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, pe banda a doua de mers se formase o coloană de cinci autoturisme, primul semnalizând intenţia de a vira la stânga. Celelalte patru autoturisme erau în mişcare lentă, iar un motociclist care circula în spatele acestora nu a reuşit să frânze la timp şi a lovit ultimul autoturism din coloană. Motociclistul circula cu viteză mare și a lovit autoturismul din faţă, provocând mai departe o coliziune în lanţ, în care au fost implicate cele cinci autovehicule. Conform unor martori, în urma impactului, motociclistul a zburat în aer câţiva metri, peste două autourisme aflate în coloană. Acesta a fost rănit grav, având mai multe fracturi, el fiind preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Albulanţă pentru a fi transportat la spital.

Cercetat pentru conducere fără permis

Polițiștii de la Postul de Poliție din comuna arădeană Șepreuș au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere. „Polițiștii au depistat, pe DJ 793, pe raza localității Șepreuș, un bărbat, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere“, a informează IPJ Arad. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui vehicul neînregistrat/neînmatriculat și conducere fără permis.

Migranţi sirieni, reținuți la frontieră

Cinci cetăţeni sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera verde spre Ungaria, ajutaţi de un cetăţean croat, au fost reținuți de poliţiştii de frontieră de la Vărşand. Polițiștii de frontieră au observat, la intrarea în Pilu, un autoturism din care au coborât cinci persoane care au început să se deplaseze pe jos, peste câmp spre linia de frontieră. După debarcarea pesoanelor, autoturismul şi-a schimbat direcţia de deplasare, îndreptându-se spre Chişineu Criş. Şoferul împreună cu cele cinci persoane au fost conduse la sediul SPF Vărşand pentru cercetări. Din primele verificări a rezultat că şoferul este cetăţean croat, în vârstă de 25 de ani, iar persoanele reţinute pe câmp sunt cetăţeni din Siria, doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani. În cadrul primelor cercetări, cetăţeanul croat nu a dorit să facă declaraţii, iar cetăţenii sirieni au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau vize Schengen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.