Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, pentru ucidere din culpă.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 9 septembrie 2016, Petru Petrehele a condus un autoturism Renault Laguna pe DN 79, în afara comunei Şimand, dinspre Arad spre Chişineu Criş, iar la un moment dat a efectuat o manevră de depăşire. La revenirea pe sensul său iniţial de deplasare a acroşat partea lateral stângă faţă a unui autotractor. În urma impactului dintre cele două autovehicule, Petru Petrehele a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare a autoturismului, acesta fiind proiectat într-un copac aflat pe partea stângă a direcţiei sale de mers, accidentul soldându-se cu decesul unei femei, pasageră pe scaunul dreapta faţă. Din analiza materialului probator existent la dosarul cauzei a rezultat că vinovăţia în producerea accidentului aparţine lui Petru Petrehele, care a încălcat dispoziţiile legale din domeniul circulatiei rutiere referitoare la depăşirea autovehiculelor. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Vandalism în stația de tramvai

Un tânăr care a distrus mobilierul urban dintr-o stație de tramvai din centrul municipiului Arad a fost amendat de polițiștii locali. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, din Mehedinți, a fost amendat cu 1.500 de lei, pentru că, duminică, în timp ce aștepta tramvaiul în stația „Libelula“, pe sensul de mers către Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, a vandalizat mobilierul urban. Actul de vandalism a fost văzut de polițiștii locali de la Serviciul Ordine și Liniște Publică, aflați în patrulare prin zonă. Acum, tânărul are de achitat o amendă contravențională de 1.500 lei, pentru încălcarea prevederilor H.C.L.M. 162/2006, privind gospodărirea municipiului. Pe lângă amenda pe care o va plăti, mehedințeanul va suporta și costurile aferente reparațiilor la mobilierul urban vandalizat.

Tânără prinsă la furat

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad dau depistat, în flagrant, o tânără care fura dintr-un supermarket. Conform unei informări a IPJ Arad, polițiștii cercetează o tânără, în vârstă de 19 ani, din Arad, în timp ce sustrăgea produse în valoare de aproximativ 230 de lei, dintr-un supermarket din municipiu. „Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele tinerei fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

Amendat pentru aruncarea molozului

Polițiștii locali din Arad au depistat un bărbat, care depozita moloz la capătul străzii Steagului, din cartierul Sânicolaul Mic. Autorul faptei a fost surprins de polițiștii locali de la Serviciul Ordine și Liniște Publică, aflați în patrulare prin zonă, tocmai când descărca molozul dintr-un camion Iveco. Pentru că a încălcat prevederile Legii 211/2011(republicată), privind regimul deșeurilor, bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei. Poliția Locală Arad lansează un nou apel către toți cetățenii municipiului, atrăgându-le atenția asupra consecințelor nerespectării prevederilor legale privind regimul deșeurilor. Totodată, cetățenii care sunt martori ai unor astfel de încălcări ale legii, sunt rugați să le sesizeze la numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale Arad: 0257-939 (apel gratuit).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.