Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la Vărșand au depistat patru cetățeni afgani, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Grupul era sprijinit de un cetățean român, care a solicitat câte 600 de euro fiecărui migrant pentru a-l transporta în apropierea graniței și care, în prezent, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Poliţiştii de frontieră au oprit, pe drumul Pilu – Vărşand, un autoturism Opel Vectra condus de Iosif R., în vârstă de 40 de ani, din judeţul Arad. În autoturism se mai aflau patru persoane, care nu aveau documente de călătorie. Polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, solicitanți de azil în România. Aceștia au declarat că intenţionau să iasă ilegal din țară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. În urma cercetărilor a rezultat ca șoferul urma să îi transporte pe cetățenii afgani până în apropierea graniței cu Ungaria, „serviciu” pentru care solicitase câte 600 de euro fiecăruia dintre ei.

Judecată pentru evaziune fiscală

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a Gabrielei Botezatu, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Din  probatoriul administrat a rezultat că femeia, în perioada 1 aprilie 2013 – 30 decembrie 2014, în calitate de administrator al unei societăţi  comerciale din județul Arad, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a firmei cheltuieli fictive – reprezentând  achiziţii de deşeuri metalice feroase şi neferoase de la o societate comercială din Hunedoara, în condiţiile în care deşeurile metalice fuseseră achiziţionate de la diverse persoane fizice, având drept scop prejudicierea bugetului de stat cu suma de 1.547.557 lei, din care 1.303.206 lei reprezintă  impozitul pe venitul persoanelor fizice, care trebuia reţinut la sursă, iar 244.351 lei reprezintă contribuţia la Fondul de mediu care trebuia reţinută prin stopaj la sursă. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

A condus un autovehicul neînmatriculat

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul IPJ Arad cercetează un bărbat, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 48 de ani, din Șiria, în timp ce conducea, prin Piața Sârbească din municipiu, o autoutilitară. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoutilitara figurează ca fiind radiată din circulație de autoritățile germane, din luna aprilie, iar numerele de înmatriculare fuseseră atribuite unei alte autoutilitare. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu numere false.

Urmărit general, depistat la frontieră

Un tânăr din județul Gorj, pe numele căruia autoritățile române au emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Autoritățile de frontieră au constatat că pe numele lui Gabriel M., de 20 de ani, era emis, de autoritățile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată şi are de executat o pedeapsă cu închisoarea de un an şi 6 luni. Polițiștii de frontieră l-au predat pe tânăr unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impugn în acest caz.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.