Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 200 de vehicule destinate transportului public de persoane au fost verificate de polițiștii arădeni, în cadrul acțiuni care a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de persoane efectuat prin curse regulate și ocazionale și autovehiculele speciale destinate transportului elevilor.

În municipiul și județul Arad au fost controlate 230 de vehicule, s-au aplicat 97 de sancțiuni în valoare de 23.500 de lei și au fost reținute 4 permise de conducere. De asemenea, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autourism neînmatriculat. În timpul acțiunii a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, din Arad, care a condus, pe raza municipiului, un microbuz pentru transportul elevilor, fără a deține documente legale. Bărbatul a fost amendat cu 9.000 de lei. Totodată, a fost identificat un bărbat, de 36 de ani, din Vârfurile, care conducea un autobuz, prin Pâncota, în afara traseului, fără a avea afișat în interiorul vehiculului traseul de transport și fără respectarea punctelor de oprire prevăzute în grafic. Șoferul a fost amendat cu 500 de lei.

Bilanț la ISU Arad

În perioada 9 – 12 iunie, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au executat 67 misiuni de intervenţie. „S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 7 incendii, s-a efectuat o misiune de asanare a unor elemente de muniţie, o misiune de asistenţă a persoanelor şi două misiuni de căutare a unei persoane posibil înecate. Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea primului ajutor medical calificat în 56 de cazuri“, se arată într-un bilanț al ISU Arad. În cursul zilei de sâmbătă, Detaşamentul de Pompieri a intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit din municipiul Arad, pe str. Radu de la Afumaţi, şi a unui autoturism, pe str. Oituz. În ambele cazuri, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit ca şi cauză probabilă a incendiului folosirea cu intenţie a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului.

Trimis în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mădălin Leonard Ciupe, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 5 martie 2017, în jurul orei 00.05, bărbatul a condus un autoturism marca Opel, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, pe DC 122, din direcţia Zerindu Mic, înspre DJ 794. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Urmărit depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat un bărbat din județul Arad, pe numele căreia era emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Costel C., de 46 de ani, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi are de executat o pedeapsă cu închisoarea de un an. Arădeanul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.