Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Jandarmii au fost solicitați să intervină într-un conflict între agenții de pază ai unui magazin din Arad și doi bărbați.

Jandarmii au fost sesizați să intervină la un magazine situat pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad. Sesizarea a fost făcută de angajați ai magazinului, care au reclamat faptul că, doi clienți au provocat scandal, iar când personalul de pază a intervenit, conflictul a degenerat într-o încăierare, care a dus la vătămarea  corporală a două persoane și distrugerea mai multor piese de mobilier. Jandarmii i-au indentificat pe participanții la scandal, iar pentru că doi bărbați necesitau urgent intervenția medicală de specialitate, au solicitat o ambulanță de la UPU Arad.  Până la venirea ambulanței, jandarmii le-au acordat primul ajutor. La verificări a rezultat că respectivul conflict a fost creat pe fondul unor neînțelegeri mai vechi dintre cei doi protagoniști ai scandalului. Jandarmii le-au întocmit tuturor participanților la scandal, respectiv șase bărbați, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Autorii a două furturi, identificați

Polițiștii arădeni cercetează doi bărbați, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. În urma activităților desfășurate, polițiștii de la Secția nr. 1 au identificat un bărbat, de 55 de ani, cetățean maghiar, care, în data de 22 mai, ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de aproximativ 650 de lei, din incinta unei pensiuni de pe raza municipiului. De asemenea, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale au identificat un tânăr, de 24 de ani, din Arad, care, în data de 6 iunie, ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de aproximativ 2.500 de lei, din incinta unui local de pe raza municipiului. Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Amendat pentru gunoaiele aruncate

Un arădean, în vârstă de 33 de ani, a fost amendat de polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică, după ce a fost găsit descărcând gunoaie dintr-un microbuz, într-un loc nepermis, pe strada Sibiului din municipiu. Bărbatul a fost depistat în urma unui apel la numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale Arad. Pentru fapta sa, arădeanul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor. „Poliția Locală Arad le recomandă, încă o dată, tuturor cetățenilor din municipiu care sunt martori ai unor astfel de încălcări ale legii să le sesizeze la numărul de telefon al dispeceratului: 0257-939 (apel gratuit)“, este mesajul polițiștilor locali.

Călăuză trimisă în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au anunțat că au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Valchev Ivan, cetăţean bulgar, pentru săvârşirea  infracţiunii de  trafic  de migranţi. Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că, Valchev Ivan, în data de 12 mai, a călăuzit un grup de migranţi, format din 11 persoane, cetăţeni irakieni, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României în Ungaria, pe jos, peste câmp. Procurorii au mai informat că dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.