Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un cetățean maghiar este cercetat penal, după ce a furat componente electrice și sanitare de la o pensiune aflată în construcție, în localitatea arădeană Zerind.

În urma activităților desfășurate, polițiștii din Chișineu Criș au identificat un bărbat, de 55 de ani, cetățean maghiar, care, în data de 3 iunie, a sustras, prin smulgerea din pereți, mai multe componente ale instalației electrice și sanitare din incinta unei pensiuni aflate în construcție, pe raza localității Zerind, cauzând prin fapta sa un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei. Bărbatul a fost reținut de polițiști, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a cetățeanului maghiar.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Mîrza, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care are permisul suspendat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că bărbatul fost depistat, în data de 19 august 2016, în jurul orei 17.15, de organele de poliţie, pe raza oraşului arădean Sântana, în timp ce conducea un autoturism, proprietate personală, marca Mercedes. Cu ocazia verificărilor ulterioare s-a constatat că bărbatului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o durata de 90 de zile. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Autorii unui furt, identificați

Polițiștii din Pecica au identificat doi bărbați, de 31 și 29 de ani, care, în noaptea de 3/4 iunie, prin forțarea lacătului de la o ușă, au pătruns într-o locuință de pe raza acestui oraș, de unde au sustras două motofierăstraie, în valoare de aproximativ 3.000 de lei. Continuând cercetările, polițiștii l-au identificat pe tânărul de 29 de ani ca fiind autorul unui alt furt de pe raza orașului, săvârșit în perioada 15-18 aprilie, când, prin forțarea unei rolete de plastic a unui geam, ar fi pătruns într-un imobil, de unde ar fi sustras o tabletă, un smartphone și bijuterii din aur. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză, pe numele acestora fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Albanezi opriți la frontieră

Doi cetăţeni albanezi, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, au fost reținuți de polițiștii de frontier din cadrul SPF Vărşand. Cei doi albanezi se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Albanezii au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, pentru cercetări. În timpul verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 32, respectiv 41 de ani, și au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria deoarece aveau interdicție de a intra în Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră îi cercetează acum pe albanezi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.