Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Șoferul unui autocamion, care a provocat deraierea unui tren personal, la o trecere la nivel cu calea ferată din zona localității arădene Nădab, a fost trimis în judecată.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au anunțat că dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ioan Pătruț, pentru distrugere sau semnalizare falsă. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 16 noiembrie 2015, în jurul orei 10.30, în timp ce conducea un autotren marca DAF, pe drumul comunal din localitatea Nădab, ajuns la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată dintre Staţia CF Nădab şi Halta Şimand, deşi pasajul era semnalizat cu indicatoarele rutiere „Crucea Sf. Andrei”, „Atenţie la tren” şi „Stop”, șoferul nu a oprit, fiind surprins şi acroşat de trenul InterRegio nr.1531/2, care circula pe relaţia Cluj Napoca – Timişoara Nord. În urma impactului a rezultat deraierea şi avarierea automotorului, avarierea remorcii autotrenului, cât şi avarierea infrastructurii feroviare. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

La pescuit, cu unelte interzise

Jandarmii din Lipova au fost sesizați telefonic să intervină pe râul Mureș, în zona localității arădene Milova, unde mai mulți bărbați pescuiau prin metoda greblare și au introdus în apă o plasă de tip setcă. La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi și au depistat în zona menționată trei persoane, care au pescuit cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, folosind un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlige tip triplă și  plumb precum și o setcă de 30 m. Asupra lor au fost găsiți și pești, care prezentau urme clare de agățare pe corp. Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, aceștia fiind bărbați, cu vârste cuprinse între de 32 și 49 de ani, domiciliați în localitatea Milova. Jandarmii au întocmit pe numele lor actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

Prinși conducând fără permis

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Arad au depistat doi bărbați care au condus fără a deține permise. Polițiștii au depistat pe DN7, pe raza localității Conop, un tânăr ,de 26 de ani, în timp ce conducea un moped, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe raza localității Andrei Șaguna, un bărbat, de 34 de ani, care conducea o autoutilitară fără a deține permis de conducere. „Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, fără a deține permis de conducere“, informează IPJ Arad.

Libian reținut la frontieră

Un tânăr de 19 ani, din Libia, solicitant de azil în România, a fost prins de poliţiştii de frontieră din judeţul Arad, la punctul de trecere Nădlac II – Csanadpalota, în timp ce încerca să iasă din ţara noastră folosindu-se de un act de identitate francez, emis pe numele unei alte persoane. Tânărul le-a declarat poliţiştilor de frontieră că a plătit 300 de euro pentru cartea de identitate şi că nu cunoaşte numele persoanei de la care a cumpărat documentul. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea reală a bărbatului, Ali A. fiind solicitant de azil în România. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului acte de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.