Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, pe strada Mușețel din municipiu, a fost depistat un bărbat, de 30 de ani, din Arad, în timp ce conducea un moped, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Pe raza orașului Pâncota a fost depistat un bărbat, de 42 de ani, din Șiria, care conducea un moped fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că mopedul nu figurează ca fiind înregistrat/înmatriculat. Bărbatul este cercetat penal. Polițiștii au mai depistat pe DN 7, în orașul Lipova, un tânăr, de 25 de ani, din București, care conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile germane, din luna aprilie 2016. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Adult și minor, trimiși în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat și a unui minor, sub aspectul comiterii a două infracţiuni de furt calificat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în cursul lunii decembrie 2016, în timpul nopții, Claudiu Cristian Ursu împreună cu un minor au pătruns prin efractie în două imobile nelocuite situate în satul Vânători, care aparține de comuna Mişca, de unde au sustras mai multe bunuri de uz caznic. În cazul unui furt săvârşit la unul dintre imobile, cei doi au scos din funcţiune sistemul de alarmă pe care proprietarul îl avea montat în interiorul locuinţei, deconectându-l de la panoul electric. Bunurile au fost comercializate ulterior de cei doi, la diverse persoane din localitate. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Bilanț săptămânal la ISU Arad

În perioada 31 mai – 7 iunie, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au executat 150 misiuni de intervenţie. „S-a intervenit pentru stingerea unui număr de 7 incendii, 133 de intervenţii de acordare a primului ajutor medical de tip SMURD, 1 intervenţie pentru descarcerarea unei persoane, 9 alte tipuri de misiuni. Pentru eficientizarea intervenţiilor şi optimizarea timpilor de răspuns, subunităţile au executat 22 misiuni de recunoaştere în unele obiective din raioanele de intervenţie“, se menționează într-un bilanț transmis de ISU Arad. În timpul misiunilor de recunoaştere se verifică sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configuraţia acestuia şi alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenţiei.

Urmărit, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din Teleorman, pe numele căruia era emis un mandat mandat european de arestare. Viorel C., de 33 ani, a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din România, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impugn în acest caz.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.