Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Patru bărbați care au condus vehicule în timp ce aflau sub influența băuturilor alcoolului și fără a deține permise de conducere au fost depistați în trafic de  polițiștii arădeni.

Pe DJ 682, în localitatea Zăbrani, a fost depistat un bărbat, de 33 de ani, din județul Timiș, care conducea un moped, având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe strada Poetului din municipiu a fost identificat un tânăr, de 25 de ani, din Sânpaul, în timp ce conducea un moped, având o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. A mai fost depistat un tânăr, de 26 de ani, din Gurahonț, care conducea un autoturism pe DN 79A, pe raza aceleiași localități, având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe DJ 682, pe raza localității Frumușeni, a fost depistat un bărbat, de 39 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că nicunul dintre în cauză nu deține permis de conducere, pe numele lor fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Tăiere ilegală și furt de arbori

Un echipaj al Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Săvîrșin, cu sprijinul colegilor jandarmi din Timiș, au depistat doi bărbați care au tăiat arbori în zona împădurită de pe raza localității Birchiș. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că Ioan B., de 40 ani, și Ioan C., de 34 ani, ambii domiciliați în localitatea Căpîlnaș, au tăiat mai muți  arbori nemarcați, însumând 5,6 mc, în valoare totală de 770 lei, pe care intenționau să-i transporte la domiciliu cu ajutorul unui utilaj forestier. A fost solicitată prezența unui specialist silvic, pentru efectuarea măsurătorilor și stabilirea prejudiciului. Având în vedere că „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți, sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația  forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate“ și  „furtul” constituie infracțiuni conform Legii 46/2008 și Codului Penal,  jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ioan Gaspar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 16 februarie, în jurul orei 15.30, inculpatul Ioan Gaspar a condus pe DJ 792, pe str. Zărandului din localitatea Nădab, un autoturism marca Dacia 1310, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Urmărit general, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat și predat autorităților competente un tânăr, pe numele căreia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Nicolae M., de 28 ani, a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, acesta având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 luni. Tânărul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.