Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care a încercat să introducă o armă în țară și muniție a fost reținut de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad.

Oamenii legii au fost sesizați că la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost depistat un bărbat care transporta cu un autoturism o armă. În urma verificărilor efectuate s-a constat că bărbatul, în vârstă de 31 de ani, din județul Alba, ar fi încercat să introducă pe teritoriul statului român, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm, și 525 bucăți alice având același calibru, fără a deține documente legale de introducere în țară a armei și muniției aferente. Totodată, s-a constatat bărbatul nu este deținător legal de arme și muniții. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și muniților.

Urmăriți depistați de polițiști

În cursul zilei de vineri, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au depistat, pe raza muncipiului Arad, patru urmăriți la nivel internațional. Conform IPJ Arad, „polițiștii au depistat, patru persoane, urmărite internațional, trei femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 27 și 60 de ani, din Arad, pe numele cărora autoritățile judiciare din Belgia au emis mandate europene de arestare, pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății pe teritoriul acestui stat. Cei în cauză au fost prezentați magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, care au dispus reținerea lor pentru 24 de ore, în vederea predării către autoritățile belgiene.

Alcoolemie peste 1,30 mg/l

Polițiștii din orașul Chișineu Criș au depistat în trafic un bărbat care conducea un vehicul fără permis și sub influența alcoolului. „Polițiștii au depistat pe DN 79 A, un bărbat, de 27 de ani, din Socodor, în timp ce conducea un moped fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o alcoolemie de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat“, informează IPJ Arad. Conform procedurii, bărbatul a fost transportat la spitalul „Sf. Gheorghe“ din Chișineu Criș, în vederea recoltării de probe biologice. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere și sub influența alcoolului.

Condamnat la închisoarea

Un bărbat, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, a fost reținut de polițiștii de la Postul de Poliție Păuliș. Biroul de presă al IPJ Arad a precizat că mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Lipova, pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din județul Arad. Bărbatul are de ispășit o pedeapsă de 5 ani cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. „Bărbatul a fost dus în Penitenciarul Arad“, informează IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.