Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei tineri au fost reținuți de polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad, în timpul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor de braconaj cinegetic și a respectării regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii au depistat, pe raza unui fond de vânătoare care aparține Ocolului Silvic Gurahonț, un autoturism în care se aflau trei tineri, de 21, 24 și 28 de ani, în privința cărora exista suspiciunea comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic. Ulterior opririi autoturismului, unul dintre tineri, aflat pe bancheta din spate a mașinii, a fugit în pădure. Tânărul, de 28 de ani, din Petriș, a fost depistat la scurt timp, pe raza localității Roșia Nouă. În timpul percheziției autoturismului au fost identificate o armă de vânătoare, calibrul 12 mm, încărcată cu două cartușe nepercutate, și o armă confecționată artizanal. Autoturismul utilizat, armele și muniția aferentă au fost indisponilizate în vederea continuării cercetărilor. Tinerii au fost reținuți și vor fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahgonț, cu propunere de arestare preventivă pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Minor trimis în judecată

Un adolescent a fost trimis în judecată, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, „inculpatul minor A.A.C., în seara zilei de 26 martie 2017, în jurul orei 21.30, în localitatea Bruznic, pe fondul consumului exagerat de  băuturi alcoolice, împreună cu persoana vătămată D.V., fiind lovit şi provocat de acesta, i-a aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea abdominală, cauzându-i leziuni grave şi care i-au pus viaţa în pericol“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Cetăţean român cu document fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat o tânără, care a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de un document de identitate fals. Tânăra călătorea într-un tren Inter Regio, pe relaţia Viena – Bucureşti, iar la control s-a legitimat cu o carte de identitate ce purta însemnele autorităţilor române. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control este fals. În urma verificărilor effectuate s-a stabilit că femeia este cetăţean roman și are 26 ani. Faţă de cele constatate, tânăra a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 150 euro şi a recurs la această metodă pentru că nu avea documente.

Accident provocat de un minor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a unui minor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul neînregistrat și de către o persoană care nu deţine permis de conducere. Conform procurorilor, în data de 11 august 2016, în jurul orei 21.20, „inculpatul N.S.L., în vârstă de 15 ani, a condus un moped marca Aprilia neînregistrat şi fără a avea aplicate plăcuţe cu numărul de înregistrare, pe o stradă din localitatea Olari, accidentând uşor pe minora B.A.E., în vârstă de 11 ani, care se deplasa pe o bicicletă“. Din verificările efectuate a rezultat că minorul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 206 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 63.000 de lei. Dintre acestea, 60 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 146 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.