Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Patronul unei firme din Arad a fost trimis în judecată, fiind acuzat de spălare de bani proveniți din evaziune fiscală.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Marian Puică, pentru săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor în formă continuată. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „inculpatul, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, în perioada mai 2007 – noiembrie 2007, a dobândit,  deţinut şi  folosit suma de 1.719.080 lei, provenită din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, infracţiune pentru care acesta a fost condamnat definitiv“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Cosmetice furate de minore

Patru minore care furau produse cosmetice dintr-un magazin situat în municipiul Arad au fost prinse de polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului. Într-o informare a IPJ Arad se menționează că polițiștii cercetează patru minore, de 8, 10, 12 și 17 ani, care au fost depistate, în flagrant, în timp ce sustrăgeau produse cosmetice în valoare de aproximativ 380 de lei, dintr-un supermarket de pe strada Condurașilor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele minorelor au fost întocmite acte permergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Prinși conducând fără permis

Polițiștii rutieri din Arad au depistat, în trafic, un tânăr și o femeie care conduceau autovehicule, fără a deține permise de conducere. Polițiștii au depistat, în Târnova, un tânăr, de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul condus, iar pe DN79/A, pe raza localității Almaș, o femeie de 44 de ani, care conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 124 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 80.000 de lei. Dintre acestea, 70 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 54 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.