Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un adolescent în vârstă de 16 ani a furat un autoturism din Timișoara, pe care l-a condus apoi pe raza comunei arădene Șagu, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului și ajuns cu mașina într-un șanț.

„Polițiștii din Șagu și Vinga au depistat, într-un șanț din fața unui imobil din Șagu, un autoturism care prezenta avarii în partea din față. În urma verificărilor efectuate, a fost depistat, pe raza localității, un tânăr de 16 ani, din Lupeni, care, în noaptea de 20/21 noiembrie, ar fi furat autoturismul în cauză din municipiul Timișoara și l-ar fi condus până în Șagu, unde ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând în șanț“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Pe numele minorului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Pentru continuarea cercetărilor, adolescentul a fost predat polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Timiș în vederea documentarea întregii activități infracționale.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Arad au depistat, în trafic, doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Astfel, polițiștii au depistat un bărbat de 46 de ani, din Ghioroc, în timp ce conducea un autoturism pe raza acestei localității, având valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată din 20 iulie. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. De asemenea, pe D.N. 69, a fost depistat un tânăr de 22 de ani, din Vinga, care conducea un autoturism pe raza acestei comune, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a avea permis de conducere.

Urmărit general depistat în PTF Nădlac I

Un bărbat căutat de autorităţile române pentru executarea unei pedepse privative de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat, a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, domiciliat în judeţul Mureş, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt şi furt calificat, având de executat 1 an și 3 luni de închisoare. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Dintre acestea, 32 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 89 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.