Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai mulți tineri suspectați de comiterea unor furturi au fost identificați de polițiștii arădeni, care au deschis dosare de cercetare penală pe numele acestora.

Oamenii legii au identificat un tânăr, de 26 de ani, din Arad, care, în noaptea de 19/20 octombrie 2016, împreună cu alți doi tineri de 19 ani, din județul Iași, respectiv județul Suceava, prin tăierea gardului împrejmuitor și forțarea ușilor de acces, ar fi pătruns în două imobile aflat în construcție de pe raza localității Șagu, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice, în valoare de 12.000 de euro. Polițiștii de la Secția nr. 1 au identificat un tânăr, de 27 de ani, și un minor, de 17 ani, din Arad, care, în 11 februarie și 14 martie, prin forțarea sistemului de asigurare, ar fi sustras două biciclete din parcarea unui centru comercial, respectiv din fața unei farmacii de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu.

Cercetați pentru că a furat din sere

Polițiștii din comuna arădeană Vinga au identificat un bărbat, care este bănuit de furtul unor componente agricole. Conform IPJ Arad, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 de ani, din județul Timiș, care, în perioada 4 – 5 mai, ar fi sustras din incinta unor sere de pe raza comunei Vinga, un tractor de deszăpezire și două motoare auto, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, pe care ulterior le-ar fi valorificat la o societate comercială de pe raza județului Timiș. Prejudiciul a fost recuperat, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Depistat la pescuit, cu unelte interzise

Un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat în albia râului Mureș, în zona localității Frumușeni, două persoane care pescuiau cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate,  prin metoda greblare folosind „gafe”, bețe de pescuit prevăzute cu mulinetă, cârlige tip triplă și  plumb. Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, aceștia fiind bărbați cu vârste de 45, respectiv 50 de ani, domiciliați în localitatea Frumușeni. Având în vedere că „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“ constituie infracțiune, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

Urmărit  internaţional depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o persoană pe numele căreia era emis un mandat european de arestare. În data de 7 mai, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei Florin I., în vârstă de 27 de ani, din judeţul Ialomiţa. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de autorităţile din Belgia, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.