Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Cinci bărbați, bănuiți că ar fi furat 26 de oi dintr-o fermă situată în localitatea Cruceni, au fost identificați de polițiștii de la Secția nr.1 Poliție Rurală Arad.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, vineri, că în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada mai – iunie 2015, pe timp de noapte, bărbații, cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani, ar fi sustras 26 de ovine dintr-o fermă de pe raza localității Cruceni, pe care le-ar fi transportat cu o autoutilitară pe raza localității Vinga. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, a fost recuperat, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Trimis în judecată de procurori

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alin Daniel Marian, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, bărbatul, în data de 9 iunie 2016, a condus un autoturism marca Audi, prin orașul Lipova, pe strada Petru Maior, iar la controlul efectuat de organele poliţiei rutiere a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, după ce, în prealabil, consumase băuturi alcoolice, prezenţa substanţelor ebriante fiind relevată de rezultatul alcooltestului efectuat. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Lipova.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 153 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 69.000 de lei. Dintre acestea, 26 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 127 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 26 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Albanez cu documentul altei persoane

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din Albania, care a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de un document de identitate românesc, aparținând altei persoane. Albanezul a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul albanez Arjan H., în vârstă de 25 ani, care a intrat legal în România. Tânărul a declarat că a obținut documentul prezentat la control de la o persoană necunoscută, contra sumei de 200 euro, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei și a recurs la această metodă pentru că nu deținea o viză valabilă care să îi permită să călătorească în Spaţiul Schengen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.