Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați și un adolescent, bănuiți de furtul mai multor bunuri dintr-o societate comercială din comuna arădeană Șagu, au fost identificați polițiști.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat că, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că „la data de 3 mai 2016, un adolescent și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 40 de ani, prin utilizare de chei potrivite, ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale de pe raza localității Șagu, de unde ar fi sustras cricuri pneumatice și aparate de sudură, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 6.000 de lei“. IPJ Arad a mai menționat că pe numele celor patru au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Biciclist accidentat grav

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică i-au acordat primul ajutor unui biciclist, în vârstă de aproximativ 50 de ani, rănit grav la intersecția stăzilor Pădurii și Eftimie Murgu din municipiul Arad. „Reprezentanții Poliției Locale Arad au fost cei care au și alertat Serviciul Județean de Ambulanță și Inspectoratul Județean de Poliție, prin intermediul numărului unic de urgență: 112. Până la sosirea Ambulanței și a reprezentanților Serviciului Rutier din cadrul Poliției Municipiului, polițiștii locali au procedat la conservarea urmelor de la locul accidentului și au asigurat fluența în trafic. Împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier sunt, deocamdată, necunoscute“, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Locală Arad.

Amendat pentru gunoaie

Un arădean, care a fost surprins de camerele de luat vederi instalate de Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului aruncând gunoaie în pădure, în seara de 11 aprilie 2017, a fost amendat. Polițiștii locali din cadrul compartimentului Protecția Mediului al Serviciului Ordine și Liniște Publică l-au identificat și ulterior l-au amendat, pentru încălcarea prevederilor HCLM 297/2015, privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad”, pe bărbatul care a lăsat în urma sa gunoaie în Pădurea Ceala. Amenda pe care arădeanul va trebui să o achite pentru gestul său este de 1.000 de lei.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 87.000 de lei. Dintre acestea, 61 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 146 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.