Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Daniel Ţole, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „inculpatul, în seara zilei de 30 septembrie 2016, în jurul orei 2100, a abordat pe strada Voievod Moga din Arad pe persoana vătămată B. D. E. pentru a-i cere telefonul mobil marca Eboda Rainbow, după care, pentru păstrarea bunului şi deposedarea de un altul, respectiv portofelul, din care a luat suma de 120 lei şi un card bancar, a exercitat acte de violenţă prin lovirea cu palmele peste faţă“. În aceeaşi seară, în spatele magazinului Ziridava, în jurul orei 22.00, inculpatul a ameninţat-o pe persoana vătămată cu repetarea actelor de violenţă, astfel că a determinat-o să-i înmâneze şi cel de al doilea telefon mobil pe care îl deţinea, marca Allview P6 Pro. Ulterior, constrânsă fizic, persoana vătămată a fost obligată de inculpat să-l însoţească pe strada Voievod Moga, unde i-a cerut să urce, contrar voinţei sale, într-un autoturism, condus de martorul K.I.I., pentru a se deplasa cu acest autoturism până la un bancomat situat pe B-dul Revoluţiei. Ajuns în posesia bunurilor victimei, inculpatul a folosit cardul bancar, fără drept, la bancomat şi a retras 400 lei.

Urmărit depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un tânăr, pe numele căruia autoritățile spaniole emiseseră un mandat european de arestare. Robert M., de 24 ani, din județul Ilfov, a fost reținut când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de autorităţile din Spania, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei. Tânărul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impugn în acest caz.

Prins la pescuit, cu unelte interzise

Un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat pe albia râului Mureș un tânăr care pescuia cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, prin metoda greblare folosind  un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlige tip triplă și un  plumb. Tânărul a fost depistat pe malul drept al râului Mureș, în zona localității Milova, iar la vederea forțelor de ordine a încercat să fugă, dar în scurt timp a fost oprit. Jandarmii au stabilit identitatea tânărului, care are 26 de ani și are domiciliul în localitatea Milova. Având în vedere că „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“ constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Uneltele găsite, au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 47.000 de lei. Dintre acestea, 65 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 115 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.